top of page

Belgisch Kampioenschap B-Niveau

Afgelopen weekend vond het Belgisch kampioenschap B niveau plaats te Eksel.

Al om 8u ’s ochtends ging Lukas vol aan de bak in de categorie 10-11 jaar. Door een fout aantal kreitsen aan het paard verloor Lukas zijn podiumplaats en werd hij 4e

Direct hierna kwamen Bilal, Noa en Daniel aan het werk. Na wat schoonheidsfouten werd Bilal knap 6e en Noa 9e. Daniel had een echte pechdag en werd 31e

Na onze jongere gymnasten kwam Tuur aan de beurt in de categorie 13-15 jaar. Deze wedstrijd viel samen met de selectiewedstrijd voo

r het EK turnen te Glasgow dit jaar en zo was ook het nodige spektakel aanwezig. Tuur turnde over het algemeen een goede wedstrijd met enkel een val aan paard en kon zich zo verzekeren van een 5e plaats.

Om 18:50 uur konden eindelijk onze oudste gymnasten Matthijs, Michiel en Wouter van start gaan. Na een fantastische start ging Matthijs lichtjes in de fout bij de afsprong aan de brug als gevolg van 3 blaren! Op dit moment turnen Wouter en Michiel nog een quasi perfecte wedstrijd. Ook Michiel zorgde voor wat spektakel door aan het rek door zijn vluchtelementen met 1 hand te pakken. Toch viel hij niet en wist hij zijn oefening af te maken. Matthijs moest met zij 3 blaren door zijn rekoefening bijten – respect! Aan het voorlaatste toestel ging Wouter voor het eerst in de fout en viel tijdens een anderhalve schroef. Aan het paard werden ook nog een paar foutjes gemaakt door alle 3 maar uiteindelijk konden Wouter (3) en Michiel (2) toch een podiumplaats veroveren. Matthijs werd 5e met het kleinste verschil van een 3e plaats.

Nu is het uitkijken naar het Belgisch kampioenschap A niveau volgend weekend te Izegem. Hier komen Kobe, Stan en Mio aan de beurt! Succes jongens!